сряда, 2 май 2012 г.

Пролетна торбичка

Здравейте! Това е моето предложение за предизвикателството на двете елши през месец май в категория Текстилни изкуства. За първи път ще участвам в тази категория и затова много се постарах, отне ми два дена, но накрая резултатът си заслужаваше!
А ето и как направих тази цветна торбичка, която сега събира всичките ми конци и прежди:
1. Необходими са ви: Парче панама, горе-долу 20 на 20 см. Червена панделка, широка 2-2,5см, зелена панделка, широка 7мм - 1см, зелен конец за бродиране.
2. От червената панделка се изрязват 3 парчета: 17см, 14см, 14см. Най-дългото е за мака в средата.Крайщата на панделката се обгарят със запалка, за да не се нищят и се зашиват един за друг. След това се навървят.
3. С конеца за бродиране се правят стеблата на маковете, като използвате бод зад игла. След това пришивате навървеното цвете за панамата.




 3. В тичинката на средното цвете нашивате черни и жълти мъниста. След това изработвате листата по следния начин:




А вързулката, с която вързвам торбичката, закачих няколко весели мъниста.
Това е товбичката отзад и отпред. Стана двулицева :) Надявам се да ви хареса!


5 коментара:

  1. Невероятна е!!!!!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама как да не ни хареса! Страхотна торбичка си си направила и си представям само с какъв кеф ще си я ползваш! Маковете са направо разкошни! Справила си се страхотно с панделките, на мен ми изглежда доста трудно и само се любувам на произведенията на другите. Много се зарадвах и искрено се възхитих на твоето!
    Само едно бих променила - вместо разграфена панама, бих използвала неразграфена. Не че чертите на панамата не се връзват с тези на плата, но поне според мен би стояло по-добре, ако ги нямаше.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз бих ползвала неразграфена панама, но нямах под ръка, а всичко направих с подръчни материали. :) Радвам се, че ти хареса!

      Изтриване
  3. Поздравления и за отличието в априлското предизвикателство, и за майската торбичка, която ти се е получила страхотна! Страшно ми харесва, много е красива композицията с маковете... отдавна се заглеждам по тази техника, но все отлагам :)
    Успех от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, Цвети, за хубавия коментар!

      Изтриване