неделя, 8 януари 2012 г.

Картичка за имен ден

Това е моето предложение за картичка за имен ден! Правих я два дена, но мисля, че си заслужаваше. Първия ден правих вазата с цветята, оставих я една нощ да престои, за да се захване здраво лепилото и на другия ден измайсторих и самата картичка. С този проект ще участвам в предизвикателство 3 на Краси:

Ето го и моят проект:
Ако на някой му е интересно как съм я направила, може да разгледа следващите картинки. За съжаление, те не са достатъчно пълни, понеже правих вазата вечерта и снимките не излезнаха много хубави.
1. Направих вазата по следнич начин: http://www.youtube.com/watch?v=N-9AImJMniU
Като направих още един 2 допълнителни кръга за дръжката на вазата. После я сплесках, за да мога да я залепя за картичката.
 
2. Заемам се с букета. Имам 5 цветя. Направих си 5 тичинки с квилинг. Необходими ми бяха и 10 зелени мъниста. Всяко мънисто го нанизвам до средата на медна тел. После двата й края се събират и усикват няколко пъти, за да се задържи мънистото.
След това нанизвам тичинката и отново слагам мънисто, което да я придържа отдолу, за да не се свлече. Всичко гореспоменато се повтаря 5 пъти за 5-те тичинки.

След това направих цветчетата по следния начин: http://www.youtube.com/watch?v=m_HBMu0X3Io&feature=relmfu. Не съм ползвала посочения уред, ами ги нарязах с обикновена ножица петте ленти наведнъж.

Следва много важна процедура - закрепването на букета за вазата. Аз завих едно за друго всичките телчета, а края им усуках под формата на кръг. Кръгът залепих за дъното на вазата и изчаках хубаво да изсъхне. След това залепих листа по стените на вазата, които накъдрих с обикновена пластмасова пръчица (от някаква стара игра). После нарисувах прозореца:
3. Зачудих се какво да ползвам за масичка под вазата. Мислех за кибритена кутийка, или пък сама да я направя от картон. След това попаднах на едини малки дъскички, които ми бяха сложени в пакетче при платното за рисуване. Не знам за какво се ползват, сигурно за прикрепянето му към статив. Но в случая ми свършиха чудесна работа: Залепих отгоре бял лист. И после по ръбчето залепих дантела.

Надявам се картичката да ви хареса!

10 коментара:

  1. Олееее, страхотна е! Много ми харесва!Поздравления за за идеята и изпълнението!

    ОтговорИзтриване
  2. Много трудоемка картичка, но си е заслужавало, чудесна е! Най-внимателно разгледах снимките, урочето ти е много достъпно, благодаря! Успех в предизвикателството!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятна картичка с перфектно изпълнение! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Mного,много,много... ми хареса тази картичка.Всичко е така добре изпипано.Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Картичката ти е УНИКАЛНА!Страхотна идея, прекрасно изпълнение- трудоемко и прецизно.Безценно уроче стъпка по стъпка, как може да се направи таказва красота..Всичко е изпипано до най-малкия детайл!Всеки именик би бил щастлив да получи подобна картичка!Адмирации от мен!
    Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство №3 СКЕЧ"Картичка за имен ден"

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова е красива и ефектна! Браво за реализацията на всеки един прекрасен детайл!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми харесва- страхотна картичка!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви много, момичета! Страхотни сте! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  9. Уникално красива и оригинална картичка ! Поздравления ! :)

    ОтговорИзтриване