понеделник, 19 декември 2011 г.

Елха от мъниста

Прочетох още миналата седмица за коледния конкурс на двете елши. Преди време бях видяла и подобна елхичка от мъниста. Знаех си, че сега е моментът да се пробвам да я направя. Исках с нея да участвам в този конкурс. Имах идея да направя и коледна къщичка-фенер към композицията, но елхичката ми отне толкова много време ( и то време, в което трябваше да уча за изпити), че след като я завърших нямах търпение да я споделя с вас! Надявам се да ви хареса, защото вложих цялото си сърце и душа в нея, с много обич, старание и радост я направих за коледния конкурс на двете елши!

За любопитните, ето малко указания :)
За да изработите елхата ще са ви нужни:
1. Около 25 метра тел.
2. Зелени мъниста
3. Жълти мъниста (за връхчетата на клонките)
4. Шарени мъниста за играчки по елхата
Ето и първите стъпки в направата на елхичката: Първо нанизвате няколко мъниста за връхче, после по двата края на тела нанизвате зелени мъниста (по 4 бр от всяка страна) и усуквате тела под тях. За по-подробно обяснение, можете да видите този сайт.
После за всеки ред си правите колкото клончета прецените. Аз лично на първия ред, точно под върха имам 4 клончета от по 10 мъниста. На следвашия ред имам 4 клончета от по 3 малки клонки. На четвъртия ред вече имам 4 клончета от по 5 клонки (картинката по-долу):
И така ред по ред, вечер след вечер, всъщност ми отне 4 вечери да я завърша.Но исках да е нещо хубаво, като за предизвикателство на двете елши.
После умувах към какво да я закрепя. Нямах такъв меден съд, какъвто в урока. Погледнах макарата, около която ми бяха увили телът. Горната й част ми се стори много подходяща. Извадих я и сложих елхичката в нея, като с помощта на тела я закрепих някак. После запълних дупката с глина и отдолу също сложих глина, за да не се виждат корените, така да се каже.
После дойде най-приятната част! Правенето на играчките:
После оцветих дънера. Залепих и памук. И накрая направих цялостната коледна конфигурация!

6 коментара:

  1. Много, много красиво се е получило! Поздравления! Успех в предизвикателството! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно е! Нямам думи... много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  3. Браво! Чудесна елхичка с чудесни мъъънички играчици! И подредена сред останалите коледни неща се е получила една малка коледна приказка!

    ОтговорИзтриване
  4. Уауууууу, шапка ти свалям направо!!! Нямам думи! Толкова е сладурска, толкова мъничка и миличка! Страхотно майсторство! А това, че си я направила, вдъхновена от нашия конкурс, толкова ме радва, че си нямаш представа! Благодаря ти!

    И ти благодаря, че се включи в Коледния конкурс на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря, мимичета! Весели празниции!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Абсолютен разкош! Браво за търпението и усрдието - заслужава си напълно!

    ОтговорИзтриване