неделя, 25 септември 2011 г.

За "Сладко предизвикателство"

За "Сладко предизвикателство" на Двете елши: http://2elshi.blogspot.com/2011/09/blog-post_9326.html
Още от малка много обичам да си играя с кукли. Винаги съм мечтала да имам кукленски чаен сервиз и ето днес успях да си изработя сама такъв! Реших да участвам не с картичка, а с друго сладко нещо. В сервиза са включени 4 чаши, 4 чинийки за чаши, 4 чинийки за ядене, чайник, тортиера, 4 кексчета и две торти. Освен че тортите и кексчетата са сладкиши, то и самите съдове се получиха много сладки! Надявам се да ви харесат!

Техниката тук е отново с нарязани ленти хартия, или както се казва квилинг. Не ползвам уред за навиване на ленти, а игла и така дупчицата, която остава в центъра е почти незабелижима (все пак чай ще се налива тук :) )

Идея взех от този сайт: http://increations.blogspot.com/2010/10/miniature-3d-quilled-tea-set.html

12 коментара:

  1. Къде си била до сега?!! Най-искрено ти се възхищавам и ставам ревностен твой почитател. Дори не си помислям колко време ти е отнела изработката на това бижу. За мен ти си безспорният победител в сладкото предизвикателство.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти много, Поли! Много ме трогна коментарът ти!!! Отне ми около 5 часа общо направата на този сервиз, като се занимавах няколко дена с него. Най-труден ми беше чайникът. Първо трябваше да измисля как да го направя. Но накрая се получи много сладък, особено с капаче, което се маха. Благодаря ти отново и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Направо ме разби:)За пръв път харесах квилинга:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Ееее, страхотен сервиз, от който спира дъха на човек! Жесток е! Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви много, късмет и на вас!

    ОтговорИзтриване
  6. Олееее, прекрасни миниатюри! Много оригинални и много трудоемки, поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Ехаааааааааааааааааааа,...направо онемях... Това е такава красота ... И като знам какви дребосъци са..си представям каква играчка е било да ги направиш. Влюбих се в твоя сервиз.. Ще се радвам да споделиш за чайника някой ден .. (хех..аз за най-трудното се хванах...(не,че знам другите неща как стават..) , но..наистина е едно малко бижу!)
    Искрено ти се възхищавам на търпението и на сръчността в джвъчкавите нещица..Пожелавам ти успех!

    ОтговорИзтриване
  8. Тази великолепна композиция от тортичака и сервизче е невероятна и великолепна! Колко ли търпение изисква да се направи??? Но резултата е страхотен!!! Пожелавем ти успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Жестоки са, не искам да знам каква играчка е било, но хрумването ти е страшно:) Поздравления !

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви много на всички! Не знаех, че е толкова готино да си водиш блог! Особено след като има толкова чудесни хора като вас, които да ме окуражават!
    А сега да отговоря на "щурчо". Гледах от тук как се правят саксийки: http://www.youtube.com/watch?v=myQuZADgWBU&feature=player_embedded

    И реших, че чашките ще направя по същата технология, като само им залепих дръжки. Чинийките са по същия начин, но не ги издължавам като напръсник, ами само повдигам ръбовете им. Чайникът се състои от 2 големи чаши, едната от които няма дъно. Това се явява отворът на чайника. После една фуния за чучур. Капачето е пак от едно малко напръсниче, с пръстен в долната си част, така че да седи отгоре на чайника без да пада вътре в него. Благодаря ви за интереса и поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  11. Изумена съм! Отварям всяка снимка и разглеждам и после пак и пак.. направо не мога да им се нагледам на тези миниатюрни чашки и сладкиши! :)
    Много, много ми харесва целия сервиз! Просто е зашеметяващ! Браво:)

    ОтговорИзтриване
  12. Ох, разкошнви са! Толкова добре си ги направила, просто ти се възхищавам! Браво!

    ОтговорИзтриване