неделя, 25 септември 2011 г.

За "Сладко предизвикателство"

За "Сладко предизвикателство" на Двете елши: http://2elshi.blogspot.com/2011/09/blog-post_9326.html
Още от малка много обичам да си играя с кукли. Винаги съм мечтала да имам кукленски чаен сервиз и ето днес успях да си изработя сама такъв! Реших да участвам не с картичка, а с друго сладко нещо. В сервиза са включени 4 чаши, 4 чинийки за чаши, 4 чинийки за ядене, чайник, тортиера, 4 кексчета и две торти. Освен че тортите и кексчетата са сладкиши, то и самите съдове се получиха много сладки! Надявам се да ви харесат!

Техниката тук е отново с нарязани ленти хартия, или както се казва квилинг. Не ползвам уред за навиване на ленти, а игла и така дупчицата, която остава в центъра е почти незабелижима (все пак чай ще се налива тук :) )

Идея взех от този сайт: http://increations.blogspot.com/2010/10/miniature-3d-quilled-tea-set.html

вторник, 20 септември 2011 г.

Картини




Това са някой от последните ми картини. Розите са рисувани с маслени бои, а останали три с акварелни.

Гоблени

 

  
 

Това са някои от моите гоблени. Надявам се да ви харесат!

Картини от миди

 Това е първата ми картина от мидички. Събирани са от плажа на Албена през пролетта, когато туристите все още не са разграбили съкровищата на морето. Лепени са с универсален прозрачен силикон, който си купих в тубичка за 2.80лв. Към него има и приставка за фино нанасяне и така рисувам с него кръгове върху картона. После нареждам отгоре мидичките, след като картината е готова я оставям на терасата, за да изсъхне, а и да се измирише, понеже силикона има лек мирис.
 Следва корабче от мидички. Водата е рисувана с маслени бои, а слънцето е от много малки охлювчета. По-долу е една картина, която рисувах, когато бях изпаднала в романтично настроение и ми се искаше да съм или принцеса, или русалка!

неделя, 18 септември 2011 г.

Предизвикателство на Двете Елши

Здравейте!

Това е първата ми публикация в блог!  Създадох го специално, за да участвам в предизвикателството на
Двете елши - Оранжево или жълто. http://2elshi.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html